| +36-20/443-4944
Alaplap javítás - meghibásodott alaplapok alkatrész szintű javítása Adatmentés - Adatok visszaállítása merevlemezről Kijelző csere - Törött, csíkos, hibás kijelzők cseréje Tisztítás, karbantartás - Laptopok külső-belső tisztítása
ASUS, FUJITSU, HP, SONY, DELL, ACER, LENOVO, TOSHIBA, MSI, APPLE, SAMSUNG - Szerviz

Milyen laptopot válasszunk?

  Sokunkban felmerül ez a kérdés notebook vásárlás előtt, hisz egy ilyen készüléket általában több évre választunk és felszereltségtől függően az áruk akár többszázezer forint is lehet. Mégis miként választhatjuk ki a megfelelő számítógépet?

  Az első amit el kell döntenünk a vásárlás előtt, hogy mire szeretnénk majd használni a készüléket. Egy másik fontos kérdés, hogy használt vagy új készüléket válasszunk. A mi véleményünk az, hogy használt készüléket csak szervizből vagy laptopok értékesítésével foglalkozó üzletből vásároljunk, ott ugyanis karbantartott készülékeket vehetünk több hónap garanciával. Amennyiben eldöntöttük, hogy új vagy használt laptopot szeretnénk, úgy az első választási szempont lehet például a kijelző mérete, hiszen ha sokat írunk a laptopon, akkor semmiképpen sem jó választás egy kisméretű kijelző (11” alatt).

  A második szempont lehet például, hogy szükségünk lesz-e teljes kiosztású billentyűzetre. Azok a készülékek, amelyek ilyen billentyűzettel rendelkeznek, általában 15,6”-os vagy nagyobb kijelzővel rendelkeznek. A teljesítmény lehet a következő szempont, processzor VGA kártya (itt felmerül a kérdés, hogy szükségünk van-e dedikált videó kártyára vagy megelégszünk egy alaplapra integrálttal, az előbbi jelentősen megnövelheti a laptopunk árát mérettől függően).

  A hordozható készülékeknél nem utolsó szempont az akkumulátor üzemideje, amire szintén érdemes odafigyelni, hiszen itt általában kompromisszumra kényszerülünk. A nagyobb teljesítményű notebookok ugyanis sokkal többet fogyasztanak,így kevesebb ideig használhatók tápegység nélkül. Akiknek mégis hosszabb üzemidőre (6-8 óra) és nagy teljesítményre van szükségük, azok számára megfelelő alternatívát kínálhatnak az ultrabook készülékek, melyek ultra hordozhatók kellően erősek és általában egy teljes munkanapot (8 óra) végigdolgozhatunk rajtuk akkumulátorról. Ha kellő körültekintéssel választunk notebookot, akkor az hosszú évekig kiszolgálhat minket, úgy hogy később nem kell azon bosszankodnunk majd, hogy miért nem egy másik modellt választottunk.

Szolgáltatásaink

Nyitvatartás

Hétfő-Péntek: 10:00-18:00
Szombat: Zárva
Vasárnap: Zárva

Blog - Legfrissebb bejegyzések

Milyen laptopot válasszunk?
Bővebben
Leggyakoribb notebook hibák, avagy fő a megelőzés
Bővebben

Copyright © 2016 | mobilnotebook.hu