| +36-20/443-4944
Alaplap javítás - meghibásodott alaplapok alkatrész szintű javítása Adatmentés - Adatok visszaállítása merevlemezről Kijelző csere - Törött, csíkos, hibás kijelzők cseréje Tisztítás, karbantartás - Laptopok külső-belső tisztítása
ASUS, FUJITSU, HP, SONY, DELL, ACER, LENOVO, TOSHIBA, MSI, APPLE, SAMSUNG - Szerviz

Notebook javítás/bővítés otthon

Notebook Javítás, bővítés otthon

Talán furcsának hangzik egy ilyen bejegyzésről olvasni egy notebook szerviz honlapján, de megesik, hogy nem feltétlen kell azonnal szakemberhez rohannunk laptopunk meghibásodásakor, bővítésekor amennyiben rendelkezünk némi műszaki érzékkel.

Elsőként meg kell említenünk, hogy akinek semmi féle érzéke nincs a műszaki cikkekhez, talán jobb, ha tényleg nem szedi szét a laptopot, hisz adott esetben nagyobb kárt okozhat, mint az eredeti probléma. De ha úgy érezzük, hogy mégis megpróbálnánk, otthon kideríteni az egyszerűbb hibákat netán bővítenénk, cserélnénk valamilyen modult a notebookban, akkor is mindenképpen be kell tartani néhány fontos lépést. Először is nem mindegy, hogy hol szedjük szét a notebookunkat, mindenképpen asztalon dolgozzunk és figyeljünk a káva épségére (lehetőleg ne karcoljuk). Továbbiakban mielőtt szétszednénk a készüléket szükségünk lesz néhány szerszámra. Amennyiben rendelkezésünkre áll egy mobiltelefon szerelő szerszámkészlet, akkor már csak egy régi telefonkártyára és egy hosszúszárú csipeszre lesz szükségünk (ha nem rendelkezünk ilyen készlettel, akkor elégséges lehet egy kereszthornyú és egy egyenes pengéjű csavarhúzó is). A továbbiakban mielőtt egy csavart is kiszednénk, mindenképpen kapcsoljuk ki a laptopot, amennyiben hálózatra van csatlakoztatva, akkor húzzuk ki, illetve mindenképen távolítsuk el az akkumulátort. Ezután következhet a készülék szétszerelése. A legtöbb notebookgyártó feltünteti az alkalmazott csavarok méretét és típusát, erre mindenképpen fordítsunk kellő figyelmet, mert ellenkező esetben a notebook összeszerelésénél komoly károkat okozhatunk, ha egy rövidebb csavar helyére egy hosszabbat hajtunk vissza. Szétszedés során elsőként igyekezzünk a merevlemezt eltávolítani (hisz ezen vannak adataink), ezt legtöbb esetben egy-két csavarral lezárt fedél alatt találhatjuk, a helyét piktogram jelöli (néhány esetben főként a kisebb méretű notebookoknál illetve netbookoknál megesik, hogy a készüléken belül esetleg a billentyűzet alatt találjuk. Ha szétszerelés során megrekedünk, elsőként semmiképpen se kezdjük el feszegetni a kávákat (főként ne fém tárgyakkal, mert csúnya nyomot hagynak) sokkal inkább vizsgáljuk át még egyszer, hogy nem-e siklottunk át egy csavaron vagy esetleg nincs-e elrejtve valahol egy (gumitalp, matrica alatt). Ahol műanyag kávaelemeket kell lepattintanunk, ott vesszük hasznát a fent említett telefonkártyának (billentyűzet feletti káva, felső káva). Ha eltávolítottunk egy alkatrészt, akkor azt helyezzük félre a hozzá tartozó csavarokkal együtt. Segítséget jelenthet a notebook összeszereléséhez, ha készítünk magunknak egy sematikus rajzot, ahol jelöljük a csavarok helyét méret szerint, ennek alapján jóval könnyebben tudjuk majd összeszerelni laptopunkat. Amennyiben egy kicsit is úgy érzi, hogy elakadhat, vagy netán elbizonytalanodik a szét vagy összeszerelés közben, akkor mihamarabb forduljon szakszervizhez, ahol a rutinos szervizesek biztosan készséggel állnak majd a rendelkezésére.        

Szolgáltatásaink

Nyitvatartás

Hétfő-Péntek: 10:00-18:00
Szombat: Zárva
Vasárnap: Zárva

Blog - Legfrissebb bejegyzések

Milyen laptopot válasszunk?
Bővebben
Leggyakoribb notebook hibák, avagy fő a megelőzés
Bővebben

Copyright © 2016 | mobilnotebook.hu